HÄLSOREVOLUTIONEN fortsätter! Succéförfattaren Maria Borelius kommer ut med ny bok våren 2019

Pressmeddelande

Hälsorevolutionen släpptes i januari 2018 och blev en omedelbar bästsäljare – en del av den globala trend där människor söker en varaktig och hälsosam livsstil. Nu fortsätter Maria Borelius sin personliga resa och kunskapsjakt. I april kommer den nya, efterlängtade boken Bliss.

Bliss tar vid där Hälsorevolutionen slutade. Maria fortsätter sin kunskapsresa, upptäcker ytterligare ny forskning och nya antiinflammatoriska vägar i Wales, Los Angeles, San Francisco och Japan, där kvinnorna lever längst i hela världen. Boken innehåller 50 antiinflammatoriska vardagsrecept, träningsprogram, matplaner och inköpslistor. Den bjuder också på humoristiska vardagsinsikter och Maria fortsätter dela med sig av sina bästa knep, egna misslyckanden och utmaningarna i att få den antiinflammatoriska livsstilen att fungera i ett vanligt liv med familj, arbete och många krav.

- Bland annat åker jag på ett bakslag med akut ryggont efter fel mat, för mycket vin, stress och tuffa möten, berättar Maria. Det känns viktigt att dela med mig av mitt eget liv, ups and downs, både de goda och motiga dagarna. Jag är fortfarande överväldigad över den läsarrespons jag fått efter Hälsorevolutionen. Tusentals mejl och inlägg. Dialogen med läsarna är fantastisk. Den antiinflammatoriska livsstilen, har verkligen blivit en positiv rörelse.

OM HÄLSOREVOLUTIONEN

Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk – men också göra dig mer harmonisk och lycklig. Boken, som hittills har sålt i över 50 000 exemplar bara i Sverige är lika spännande som användbar, med massor av aha-upplevelser, en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.

Hälsorevolutionen är även utgiven i Danmark och Finland och nästa år släpps den i USA, Storbritannien, Italien, Norge med flera länder via ett världskontrakt med HarperCollins. Världsrättigheterna såldes av Rita Karlsson, Kontext Agency, som även förmedlat rättigheterna till nya boken, Bliss.

OM FÖRFATTAREN

Maria Borelius är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet NOVA, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon har en fil.kand. i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

PR-ansvarig

Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Telefon: 0705690227

Förläggare och förlagschef

Carina Nunstedt

Carina.nunstedt@harpercollins.se

Telefon: 0706677346