Gabriella Ullberg Westin skriver kontrakt för tre nya böcker med HarperCollins

Nyheter

gabriella-ullberg-westin_foto-ola-axman-8-1.jpg

Foto: Ola Axman

Boken Mörkret under ytan som släpptes i april 2022 är Gabriella Ullberg Westins åttonde bok om den populäre kriminalinspektören Johan Rokka vid Hudiksvallspolisen. Boken har fått ett strålande mottagande och nu har HarperCollins skrivit kontrakt för ytterligare tre böcker.

Under våren 2023 utkommer Gabriella med en helt ny, och fristående bok som ytterligare förstärker hennes författarskap, och hösten samma år kommer en ny del i den populära och kritikerrosade Rokkaserien.

— Jag är superglad och väldigt stolt över att fortsätta samarbetet med det kompetenta gänget på HarperCollins Nordic. De har varit med länge på min författarresa och trott lika mycket på Rokkaserien som jag och det betyder mycket. Att jag dessutom ges möjligheten att skriva något helt nytt inom spänningsgenren med samma förtroende känns enormt utvecklande och spännande, säger Gabriella Ullberg Westin.

— Det är roligt att få jobba långsiktigt med Gabriella, extra spännande är att boken hon skriver på nu är något helt annat och nytt. Men Rokka-fans behöver inte oroa sig, det kommer en ny sådan också, säger Céline Hamilton, förläggare.

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och tv-seriemanus vid Stockholms konstnärliga högskola. Innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Idag lever hon i Stockholm med sin man som är polis och deras två barn.

Ytterligare frågor: PR & Marknadschef sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst