Författaren och polisen Simon Häggström romandebuterar med Flickorna som sprang

Nyheter

Simon Häggström är författare och polis specialiserad på prostitution och människohandel. Nu släpper han sin första kriminalroman baserad på verkliga händelser, planerad att bli första boken i en serie.

Simon Häggström har i tio års tid arbetat som polis specialiserad på prostitution och människohandel. År 2016 debuterade han som författare med fackboken Skuggans Lag som fick stor uppmärksamhet i media, och år 2017 kom uppföljaren Nattstad.

I Flickorna som sprang får läsaren följa med in i Stockholms skuggvärld och möta poliser, hallickar och sexköpare – och de som gör sitt bästa för att överleva där. Prostitutionsvärlden är en ännu outforskad plats i kriminalromansammanhang, och nu tar Simon Häggström oss i handen och för oss dit. Det är en oförglömlig resa, en verklighetsnära skildring av de mörka sidor i samhället som vi ofta blundar för – men boken handlar också om människans överväldigande förmåga att överleva under de mest extrema förhållanden.

OM BOKEN

Jennifer och Malvina har rymt från sitt senaste HVB-hem, sover på en madrass i ett garage, lurar torskar på pengar och dras in i en härva de inte kan klara sig ur. Samtidigt lär vi känna människohandelspoliserna Markus och Natalia i jakten på förövarna.

OM SIMON HÄGGSTRÖM

Simon Häggström är polis specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål vid Nationella operativa avdelningen i Stockholm. Han utbildades vid Polishögskolan i Stockholm och arbetade därefter som narkotikapolis på Sergels torg. Sedan år 2009 har Simon arbetat med att gripa människohandlare, hallickar och sexköpare. Simon är också ett välkänt ansikte i den allmänna debatten och en flitigt anlitad föreläsare i ämnet prostitution och människohandel både i och utanför Sverige. År 2016 debuterade Simon som författare med boken Skuggans Lag och har sedan dess släppt uppföljaren Nattstad som utkom 2017.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

PR & Marknad: Sarah Wallskog Lindvall Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227

Förläggare: Céline Hamilton Celine.hamilton@harpercollins.se Telefon: 0707100494