Författaren och polisen Simon Häggström passerar 100 000 sålda ex i Sverige!

Nyheter

simon_haggstrom_foto-ola-axman-bok3-20-1.jpg

Foto: Ola Axman

När Systrarna och ensamheten släpptes tidigare i år fick den ett varmt mottagande av både läsare och kritiker. Boken är den tredje, fristående delen i Simon Häggströms succéserie om människohandelsgruppen. Nu har hans serie passerat 100 000 exemplar bara i Sverige.

Simon Häggström romandebuterade med den inledande delen i serien Flickorna som sprang 2019, och uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom året därpå. Simons spänningsromaner skildrar den undre världen och den mörka baksida av Stockholm som många av oss inte ser. Det är verklighetsnära kriminalromaner rotade i Simons erfarenheter och upplevelser i yrket som polis. Hans böcker ges numera ut i hela Norden och HarperCollins relanserar också hans två fackböcker Nattstad och Skuggans lag i pocketformat med nyskrivna förord.

”Att böckerna om människohandelspoliserna Markus och Natalia hittat fram till så många människor gör mig oerhört glad. För mig handlar nämligen den här romanserien om som så mycket mer än att bara förmedla några spännande berättelser. Med de här böckerna vill jag också utbilda läsaren om ett brottsområde som de flesta inte har någon djupare kunskap om. Jag hoppas att dessa böcker manar till eftertanke och får läsaren att stanna upp och fundera kring vad som är viktigt i livet,” säger Simon Häggström.

”Första gången jag träffade Simon fylldes jag av en stark känsla av att vi bara måste ge ut hans berättelser. Jag hade rätt. Hans böcker ger en unik inblick i polisarbetet i en av dess mest extrema former. Simon är dessutom en lyhörd och driven författare som håller läsaren i ett stenhårt grepp till sista sidan,” säger Céline Hamilton, förläggare HarperCollins

Sagt om Simon Häggströms böcker:

 ”Beskrivningarna av det polisiära arbetet känns trovärdiga och språket är enkelt och effektivt. Känslan är att Häggströms erfarenheter från den råa verkligheten i storstadsmörkret kommer att resultera i fler omskakande, läsvärda romaner framöver.” Andreas Lenander, BTJ-häftet om Flickorna som sprang

”Det här är en skrämmande aktuell och viktig berättelse i högt tempo.” Boklysten om I skuggan av sektor 5

”Simon Häggström skriver i samma anda som Katarina Wennstam.” Johannas deckarhörna om Systrarna och ensamheten

Om författaren

Simon Häggström är författare och polis, han arbetar mot prostitution och människohandel vid Norrmalmspolisen i Stockholm. Han har också skrivit två uppmärksammade böcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade med Flickorna som sprang (2019), som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen. Uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom året därpå. Systrarna och ensamheten är den tredje delen i serien om Människohandelsgruppen.

För intervjuförfrågningar kontakta: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst