Feelgoodförfattaren Marie Sammeli byter förlag till HarperCollins Nordic och kommer ut med en ny bok hösten 2022

Nyheter

Foto: Hanna Mentz

Författaren Marie Sammeli har gjort succé med de fristående feelgoodböckerna om Julia. Böckerna utspelar sig huvudsakligen i Kapstadens storslagna miljöer, där också Marie är bosatt med sin familj sedan nio år.

”Harper Collins Nordic har en fantastisk mix av författare och en härlig energi. Jag är otroligt glad över att få ge ut mina kommande böcker tillsammans med dem”, säger Marie Sammeli.

”Marie har en självklar position som feelgood-författare och en trogen läsarskara som älskar hennes varma och tankeväckande berättelser. Tillsammans med Anna Sundbeck Klav, Sara H. Olsson, Sarah Morgan och Mhairi McFarlane skapar hon en bredd i ett av våra prioriterade segment”, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef HarperCollins Nordic

Marie Sammeli debuterade 2019 med Det lilla galleriet i solen följt av Den lilla vingården vid bergets fot (2020) och Det lilla pensionatet i gröna dalen (2021). De populära och omtyckta böckerna utspelar sig i Kapstaden, samma stad som Marie sedan nio år är bosatt i. Hon bor där med sin man, deras fyra barn, samt två hundar och en häst. Familjen driver företaget Bitprop som bland annat hjälper kvinnor i kåkstäderna att bli entreprenörer. Marie har också en bakgrund inom marknadsföring, PR och reklam och är grundare av barnföretaget Little Jalo.

För mer information, kontakta:

PR & Marknadschef Sarah Wallskog Lindvall, Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Telefon: 0705690227

Relaterade bilder