Feelgoodfavoriten Anna Sundbeck Klav släpper ny romanserie! Sommargästen är första delen i serien om Huset i Mölle

Nyheter

9789150773651.jpg

Anna Sundbeck Klav skriver nutida och historisk feelgood med förkärlek för öar, hav och sydsvenska landskap. Böckerna om Johanna på Klarudden blev snabbt favoriter hos feelgoodläsarna och nu kommer alltså en ny serie.

I april 2022 släpps första delen i serien och i centrum av berättelsen står ett vitt trähus smyckat med snickarglädje och med ett torn som bjuder på en förtrollande utsikt över Mölle på Skånes västkust. Sommargästen är en varm och charmig berättelse om sorg, kärlek, vänskap och hemligheter.

”När man bygger ett hus, bygger man också en historia. I serien Huset i Mölle får läsaren följa flera generationers kärlekar och sorger, drömmar och lögner, medan berättelsen letar sig bakåt i husets historia, från nutid till det första spadtaget på 1920-talet.” – Anna Sundbeck Klav

”Anna har ett fantastiskt språk och är fenomenal på att skapa karaktärer och miljöer som berör. Med humor och värme lockar hon läsaren vidare i berättelsen.” – Maj Rytte Lindholm, förläggare

”Sommargästen är en lättsam och tänkvärd roman om tillhörighet och vänskap över generationsgränserna.” – Gunilla Bergdahl, BTJ häftet

OM BOKEN

När Agneta blir änka känns hennes hus i Mölle plötsligt alldeles för stort, och hon beslutar sig för att hyra ut ett rum för att dryga ut hushållskassan. Hemligheten som maken Henning berättade före sin död – att han har en dotter utanför äktenskapet – skaver i henne, och hon måste också bestämma vad hon ska göra med hans aska som hon gömt under sängen.

Sophie har vuxit upp med sin danska rockstjärna till mamma, och när hon får veta att hennes far gått bort reser hon till hans hemstad Mölle. Hon hyr av en slump in sig hos Agneta och sommaren som följer blir ett hisnande äventyr kantat av sorg och lycka, rödvin och jordgubbssaft, kärlek och besvikelse. Och en stark, ny vänskap som ingen av kvinnorna hade väntat sig.

OM ANNA SUNDBECK KLAV

Anna Sundbeck Klav debuterade 2019 med serien om Johanna på Klarudden, är aktuell med en historisk ljudboksserie och påbörjar nu sin nya romanserie Huset i Mölle. Anna är skribent och författare på heltid och har tidigare arbetat inom projektledning och kommunikation. Hon bor i Malmö med sin familj och tillbringar somrarna i släktens torp i Blekinge.

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se

För intervjuförfrågningar, kontakta PR & Marknadschef Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder