Family noir! Kritikerrosade Caroline Eriksson skriver kontrakt med HarperCollins. Våren 2020 kommer första boken i serien om terapeuten Simone Boman.

Pressmeddelande

Med 280 000 sålda böcker och utgivning i 27 länder har Caroline Eriksson blivit en populär spänningsförfattare, inte bara i Sverige. Nya boken om terapeuten Simone Boman blir Carolines femte roman och starten på en ny serie.

Samtalsterapeuten Simone Boman hamnar, å yrkets vägnar, mitt i olika mörka, mellanmänskliga dramer samtidigt som hon brottas med sina egna demoner. Det leder till ett okonventionellt äktenskap och ett svajande familjeliv. Ett mörkt och spännande relationsdrama i en genre vi valt att kalla family noir.

"Caroline Eriksson är en skicklig berättare med djup kunskap inom psykologi och intresse för relationer. Nu skriver hon en ny serie med samtalsterapeut Simone som huvudperson och jag ser otroligt mycket fram emot att jobba med den och med Caroline," säger förläggare Céline Hamilton.

Caroline Eriksson: "HarperCollins mål att växa i Sverige och bygga långsiktiga svenska författarskap känns så rätt för mig. Jag ser mycket fram emot att jobba med hela teamet på HarperCollins Nordic framöver. Dessutom är jag superpeppad på min nya karaktär, samtalsterapeuten Simone. För första gången har jag hittat en person som jag vill bygga en hel serie kring!"

OM FÖRFATTAREN

Caroline Eriksson har en magisterexamen inom socialpsykologi och har arbetat i drygt tio år inom human resource management innan hon bestämde sig för att följa sin barndomsdröm och bli författare.

Hennes första två romaner, baserade på riktiga, historiska svenska mordfall, har fått fina utmärkelser, och debuten nominerades också till Stora Ljudbokspriset 2014.

De försvunna (2015) blev en omedelbar internationell framgång och såldes till 27 länder totalt. Senaste boken Hon som vakar utkom 2017. Caroline bor i Stockholm med sin man och två barn. När hon inte skriver driver hon podcasten Skriv en bestseller – eller en annan bok tillsammans med vännen och författaren Ninni Schulman.