Få ett rikare liv genom japansk visdom! Den 8 maj kommer boken "Japonism" av Erin Niimi Longhurst

Nyheter

Ikigai, skogsbad, wabi-sabi och mycket mer. Japonism är fylld av lika inspirerande som praktiska tips, tankar och vackra bilder – för ett lyckligare, hälsosammare och mer eftertänksamt liv.

OM BOKEN:

Vad är ditt ikigai (syfte)? Hur kan du använda dig av medveten närvaro för att hantera vardagens oförutsägbarhet och kaos?

Lär dig hur japanerna funnit balans genom traditioner, filosofier och konstformer. Från shirin-yoku (skogsbad), kalligrafi, ikebana (konsten att arrangera blommor), till teceremonier och japanernas inställning till mat. Förbättra ditt liv och berika sinnet genom att se livet ur ett wabi-sabi-perspektiv (skönheten i förändring), använd dig av kinsugi (lagning av lergods med guld) eller applicera kaizen-filosofin (ständig förbättring) på din tillvaro. Japonism är fylld av lika inspirerande som praktiska tips, tankar och vackra bilder – för ett lyckligare, hälsosammare och mer eftertänksamt liv.

Boken är vackert illustrerad av Ryo Takemasa.

” Som små överraskningar dyker det plötsligt upp recept så att man själv i köket kan få uppleva en smak av Japan. Boken blir därför till en sinnlig och andlig resa in i det gåtfulla Japan, vilket är svårt att förmedla i traditionell reselitteratur.” – Ulf Lindgren, BTJ-häftet nr 12

OM FÖRFATTAREN

Erin Niimi Longhurst är en brittisk-japansk författare. På sin blogg, Island Bell, skriver hon om mat, resor och livsstil. Det var hennes japanska morfar som lärde henne hur viktigt det är med medveten närvaro. Själv kopplar hon av genom att laga gyoza-knyten, fotografera, skriva och rensa i garderoben.

Recensionsdatum: 8 maj 2018