En historisk roman, baserad på verkligen händelser, om hur kärleken till böcker kan övervinna allt.

Nyheter

9789180722445-2.jpg

Amerikanska författaren Brianna Labuskes har tidigare skrivit en rad psykologiska thrillers. De förbjudna böckernas bibliotekarie är hennes första historiska roman och genom gedigen research har hon skrivit en trovärdig roman som håller läsaren fängslad till sista sidan.

OM BOKEN

Berlin 1933. Efter framgångarna med sin debutroman får den amerikanska författaren Althea James en inbjudan från självaste Joseph Goebbels att delta i ett kulturutbytesprogram i Tyskland. För Althea är Berlin gnistrande och spännande, en möjligheternas stad. Men den föreställningen förändras snabbt när hon möter Dev, en kvinna som visar henne det riktiga Berlin.

Paris 1936. Hanna Brecht har flytt Tyskland och förföljelsen efter att ha förlorat allt hon hållit kärt. Paris är inte den fristad hon tänkt sig, men på De förbjudna böckernas bibliotek fylls hennes liv sakteliga med ny mening.

New York 1944. Sedan Vivian Childs man dödades i striderna mot nazisterna har hon fört ett eget krig mot den politiker som beslutat att avbryta hennes hjärteprojekt: att tillhandahålla väl utvalda böcker till miljontals soldater utomlands. Hon måste få senatorn att dra tillbaka beslutet – och till hjälp tar hon en alldeles särskild bibliotekarie.

”Labuskes lyfter inte bara frågan om censur, förtryck och avhumanisering utan påminner också om att historien upprepar sig. Samtidigt planterar hon små frön av hopp genom sina karaktärers vägran att låta berättelserna som ska föra oss samman tystas.” Booklist

OM FÖRFATTAREN

Brianna Labuskes är i grunden journalist med inriktning mot politik. De förbjudna böckernas bibliotekarie är hennes första historiska roman.

För mer information kontakta: PR & Marketing manager sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Recensionsexemplar: press@harpercollins.se

Relaterade bilder