Emelie Schepp tar för andra året i rad hem priset Storytel Awards i kategorin Spänning!

Nyheter

Emelie Schepp vinner spänningskategorin med Nio liv uppläst av Gunilla Leining. Emelie Schepp vann även Storytel Awards i Sverige förra året och kammade dessutom hem isländska ljudbokspriset tidigare i år.

Nio liv beskrivs av juryn som en polisthriller i lågintensivt tempo och “en skicklig skildring av unga killars utsatthet i förhållande till gäng”. Uppläsaren Gunilla Leinings insats beskrivs som strålande och att hon med sin trygga röst lyfter berättelsen.

 – Det är en stor ära att få lyssnarnas kärlek och jag är verkligen så tacksam och överlycklig att vinna det prestigefyllda priset. Att dessutom vinna det tillsammans med Gunilla Leining i år igen känns nästan på gränsen till overkligt, säger Emelie Schepp

Galan sändes i dag den 29 april kl 16.00 digitalt på awards@storytel.com där vinnarna tog emot det prestigefyllda priset.

Om Nio liv

En tidig aprilmorgon sprids en film på Youtube. Den visar en ung man med en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen i Norrköping men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig om samma gärningsperson?

Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något.

När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare är det hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp att dölja den.

Emelie Schepp är en av Sveriges mest populära deckarförfattare. Hennes sex böcker om Jana Berzelius har sålt i över två miljoner exemplar samt blivit bästsäljare och läsarfavoriter i flera länder.

Storytel Awards – det stora ljudbokspriset delas ut för fjortonde gången i fem kategorier: Ungdom, Barn, Spänning, Fakta och Roman. Ljudboken som format hyllas och föregående års bästa ljudböcker koras. Vinnarna har utsetts av svenska folket och en expertjury.

Röster om Emelie Schepps böcker

”Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut ...”
GÖTEBORGS-POSTEN

”Emelie Schepps femte bok om Jana Berzelius är en tät och välskriven deckare”.
AFTONBLADET SÖNDAG

”Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen.”
NERIKES ALLEHANDA

”Proffsigt spänningsmoment! Full pott intrigmässigt och en cliffhanger serien igenom: För vem är Jana – egentligen?”
YSTAD ALLEHANDA

”Så välgjort och drivet berättat att Schepps stora läsarskara kommer att sluka ”Broder Jakob” med nöje.”
BORÅS TIDNING

För mer information och intervjuförfrågningar:
Natalie Pettersson, Pr- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
076 867 10 60

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst