Emelie Schepp presenterar BRODER JAKOB – femte delen i serien om Jana Berzelius

Nyheter

I mars 2019 är Emelie Schepp tillbaka med en ny kriminalroman i den bästsäljande serien om åklagare Jana Berzelius. I dag presenteras omslaget och titeln på den femte delen: BRODER JAKOB. Det är en gastkramande bladvändare om identitet, relationer, syskonskap och att göra upp med sitt förflutna.

OM BRODER JAKOB

En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña.

Från och med idag kan Broder Jakob förhandsbokas, signerad till specialpris på adlibris.com

OM FÖRFATTAREN

Emelie Schepp utsågs till Årets deckarförfattare både 2016 och 2017. Hon har släppt fyra böcker i serien om åklagare Jana Berzelius. Böckerna har tillsammans sålt i över en miljon exemplar, nominerats till Stora ljudbokspriset samt blivit bästsäljare i flera länder. Emelie Schepp bor i Motala tillsammans med sin familj.

För mer information och intervjuförfrågningar:
Natalie Pettersson, PR & Marknad
natalie.pettersson@harpercollins.se
076 867 10 60