Efter syndafloden – en hoppingivande och storslagen dystopi av hyllade debutanten Kassandra Montag

Nyheter

Efter syndafloden är en drabbande och säregen saga som är lika häpnadsväckande som trösterik – briljant konstruerad och med ett skimrande språk i översättning av Linda Skugge.

I en nära framtid, knappt hundra år från nu, har jorden täckts av vatten och endast de högsta bergstopparna syns ovanför ytan. Myra och hennes sjuåriga dotter Pearl bor på en liten båt och försörjer sig som fiskare. I sju år har Myra sörjt sin andra dotter, Row, som försvann när floden kom och svepte med sig deras hem. Men genom ett omskakande möte med en främling får de veta att Row har setts till på en plats nära polcirkeln. Myra kastar alla tvivel åt sidan och ger sig tillsammans med Pearl av på en resa genom de isiga vattnen i norr.

”En omskakande och briljant konstruerad berättelse om en häpnadsväckande ny värld – ytterst gripande och modern. Kassandra Montag är en visionär och en stor talang.” -Karin Slaughter

”En brännande, ofta brutal, berättelse om en mammas skrämmande resa för att hitta sin försvunna dotter i en postapokalyptisk värld. Gripande och chockerande.” -Liv Constantine

Releasedatum 2020-03-19

OM FÖRFATTAREN

Kassandra Montag växte upp på landsbygden i Nebraska, USA och bor numera i Omaha med sin man och deras två barn. Hon har en master i engelsk litteratur och hennes prisbelönta dikter och noveller har publicerats i flera tidskrifter och antologier. Efter syndafloden är hennes första roman.

För mer information kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall, PR & Marketing manager

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227