​Nu kommer omtalade "Happy fat" – en humoristisk och utelämnande biografi av hyllade danska komikern Sofie Hagen

Pressmeddelande

Happy fat är både en självutlämnande och humoristisk biografi – och ett brinnande aktuellt debattinlägg om hur man tar plats i en värld som vill krympa en. Boken har hyllats av bland andra Lena Dunham och Stina Wollter, som även skrivit förordet och är ljudbokens inläsare. Happy fat utkommer 31 mars, 2020.

I Happy fat berättar hyllade danska komikern och aktivisten Sofie Hagen hur hon gjorde sig av med alla fettfobiska influenser i sitt liv och började acceptera sig själv i en värld där fördomar mot och diskriminering av feta är mer regel än undantag. Boken har hyllats internationellt och släpps nu äntligen på svenska med ett exklusivt förord av Stina Wollter.

”Jag längtat efter en bok att rekommendera. Som täcker upp flera fält inom den fettaktivistiska och kroppspositiva rörelsen, som förklarar och fördjupar samtidigt som den ger konkreta överlevnadsverktyg på både det praktiska och det själsliga området kring ickenorm­kroppar – plus gärna lite jädrar anamma som motor. Jag bad en stilla bön för att Happy fat skulle vara den boken. För allas vår skull. Nu har jag läst den och svarar med hela mitt väsens kraftfulla magstöd: Ja, den här boken behövs. Våra hjärnor behöver den. Som en drunknande behöver en livboj.”
Stina Wollter, utdrag ur förordet i Happy fat.

”Fulländad, kärleksfull, övertygande och hysteriskt rolig.”
Lena Dunham

”Du behöver den här boken. Din mamma behöver den här boken. Din bästa vän behöver den här boken. Alla behöver en dos av Happy fat!”
Julie Murphy

OM BOKEN

En bok för dig som är tjock, som någonsin känt dig obekväm i din kropp eller som har en tjock vän, partner eller släkting.

Komikern Sofie Hagen har varit tjock i hela sitt liv. I Happy fat berättar hon öppet och humoristiskt om hur hon gjorde sig kvitt all fettfobi och allt fetthat i sin vardag och började acceptera sig själv och sin kropp.

Det handlar om skam, sex, kärlek, kläder, smala flygplanssäten och offentliga toaletter som är så trånga att man fastnar – och Sofie delar med sig av egna erfarenheter, praktiska råd och visdom från andra fettaktivistiska förkämpar genom historien.

Happy fat är delvis biografi och delvis debattinlägg – en glödande, svidande och underhållande guide till hur man kräver utrymme i en värld där människor döms och diskrimineras på grund av sitt utseende, och där skönhet och smalhet är de egenskaper som värderas högst.

OM FÖRFATTAREN

Sofie Hagen (född 1988) kommer från Danmark men bor i London. Hon är en hyllad och prisbelönt komiker, stor på sociala medier och engagerad aktivist och feminist. Happy fat är hennes första bok. Se Sofie Hagens TEDx talk "You can be fat and happy" här

För mer information kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060