​Nu kommer Mariette Lindsteins efterlängtade, fristående fortsättning på hyllade Dimön-trilogin

Pressmeddelande

Den 24 mars släpps Requiem på Dimön, en fristående fortsättning på Mariette Lindsteins hyllade Dimön-trilogi. Böckerna har gjort internationell succé och bland annat kallats för ”isande autentiska” av The Guardian. Requiem på Dimön är, precis som tidigare böcker, inspirerad av författarens personliga erfarenheter som sektmedlem.

Mariette Lindstein arbetade under 25 år på alla nivåer inom scientologirörelsen, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. Hennes tidigare böcker om sekten på Dimön har blivit en stor internationell succé, sålts i över 300 000 exemplar världen över och ska snart bli teveserie.

Requiem på Dimön är den efterlängtade, fristående fortsättningen och än en gång får läsarna följa med till Dimön och återse sektledaren Franz Oswald.

– Nästan genast när jag skrivit klart Dimön-trilogin började läsare höra av sig och be mig skriva en fortsättning. Att min nya serie tar vid på Dimön känns därför otroligt rätt! Att skriva är som terapi för mig och i den här berättelsen kliver jag in i Franz Oswalds hjärna och läsaren får komma honom ännu närmare än tidigare, säger Mariette Lindstein.

Om boken

Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven.

Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ...

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald – och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia.

Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar ”Requiem” – dödsmässan – tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll.

Recensionsdag: 24 mars, 2020

Om författaren

Mariette Lindstein gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. 2016 vann Mariette Årets debut av deckarfestivalen Crimetime för Sekten på Dimön. Böckerna om sekten på Dimön bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad med sin man och deras tre gårdshundar.

Sagt om Mariette Lindsteins tidigare böcker

”En bladvändare!”
Go’kväll, om Sekten på Dimön

”En av våra psykologiskt mest djuplodande författare.”
Magnus Utvik

”Rafflande. En proffsigt hopsnickrad thriller. Nagelbitning garanteras.”
Aftonbladet

”Mariette Lindstein gör hela sektproblematiken skrämmande allmängiltig.”
Lotta Olsson, DN

"500 sidor fullkomligt slukas. Boken går inte att lägga ifrån sig. En spänningsroman om vad som får människor att gå genom eld och vatten för att finna tillhörighet."
– Juryns motivering, Crimetime Award, om Sekten på Dimön

”En välskriven berättelse om hur det mänskliga psyket fungerar, och en bok som dessutom sticker ut i den breda floden av spänningslitteratur.”
Johannas deckarhörna

”Isande autentiskt”
The Guardian

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060