​Nu kommer den omtalade romandebuten "Den som ser" på svenska

Nyheter

Den 16 oktober släpps Den som ser – en djupt gripande och originell roman av författaren Joe Heap som blev en av de mest omtalade romandebutanterna på Frankfurtmässan 2017.

"En ovanlig och vacker kärleksroman"
– Elisabeth Brännström, BTJ-häftet nr 21, 2018

OM BOKEN

Vad du ser, beror på vad du tittar efter...

I Den som ser korsas två kvinnors vägar vid en tidpunkt i deras liv då båda verkligen behöver en vän. Nova talar fem språk och är blind sedan födseln. När hon genomgår en operation för att kunna se börjar en inre resa – för första gången möter hon tillvaron i färg och form. Kate, framgångsrik arkitekt och gift med Tony, ligger på sjukhus efter att ha fått ett slag i huvudet. En vacker vänskap börjar spira, en vänskap som snart utvecklas till något mer.

Den som ser utforskar den verklighet en kvinna ställs inför när hon ser för första gången; fördelarna och nackdelarna. Den här rasande bra debuten, om två komplexa, starka men vilsna kvinnor, kommer garanterat att få dig att se på världen med andra ögon.

Recensionsdag: 16 oktober

OM FÖRFATTAREN

Joe Heap, född 1986, är debuterande romanförfattare. Han har tidigare fått sin poesi publicerad i ett flertal tidskrifter och vann 2004 Foyle Young Poet Award. Han är bosatt i London och arbetar som förlagsredaktör.

För mer information och intervjuförfrågningar:
Natalie Pettersson, press: natalie.pettersson@harpercollins.se, 076 867 10 60

OM HARPERCOLLINS NORDIC

HarperCollins Nordic är ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. Med 34 anställda på huvudkontoret i Stockholm och i våra nordiska grannländer publicerar HarperCollins Nordic över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska. Vi ger ut tryckta böcker, e-böcker och ljudböcker under våra imprints HarperCollins och Harlequin. Böckerna finns till försäljning i bokhandel, via bokklubbar, på massmarknad och på vår egen hemsida harpercollins.se

Bland de svenska författare som HarperCollins ger ut märks Emelie Schepp, Agneta Sjödin, Jöns Hellsing, Jessica Frej och Frida Boisen med flera.

För mer information: press@harpercollins.se