​KOM I MIN FAMN – Del 1 i nya Family Noir-serien av internationellt hyllade Caroline Eriksson släpps 9 januari

Pressmeddelande

Caroline Erikssons spänningsromaner har sålt i 280 000 exemplar och släppts i 27 länder. Kom i min famn blir första delen i författarens helt nya serie om samtalsterapeuten Simone Boman i genren ”Family Noir” – mörkt och psykologiskt drama med familjerelationer i centrum. Del 1 släpps den 9 januari.

Med sin nya serie om samtalsterapeuten Simone Boman,bygger Caroline Eriksson upp en krypande psykologisk spänning i hemmiljö med fokus på familjerelationer – ”Family Noir”. Simone Boman är en kvinna som från att ha gått helhjärtat in i mammarollen och familjelivet börjat ifrågasätta normer och ”sanningar” kring livslång kärlek och monogama relationer. Samtidigt som hennes eget äktenskap blir alltmer okonventionellt hamnar hon å yrkets vägnar mitt i andra människors mörka livsdraman.

– Jag är så glad att för första gången ha hittat en person jag vill bygga en hel serie kring. Simone Boman har funnits i mitt bakhuvud under flera år och jag är själv nyfiken på hur det ska gå för henne! Jag är också nördigt intresserad av långa parrelationer och det monogama systemet, och den här serien undersöker just detta med Simone i spetsen, säger Caroline Eriksson.

Caroline Eriksson har en bakgrund som socialpsykolog och slog igenom stort 2015 med sin roman De försvunna som snabbt såldes till 27 länder och hyllades av kritikerna: "Med sin nya bok är svenskan den mest omtalade i Europa.De försvunna är en psykologisk spänningsroman som fått enormt fina recensioner" (Aftonbladet).

Om Kom i min famn – Del 1 i nya serien:

Psykologiskt drama med familjerelationer i centrum

Hur skulle du reagera om du en dag kontaktades av en främling som avslöjar något som får hela din värld att vändas upp och ner?

Det är vad som händer Thomas, en gift man med en fyraårig dotter, en man som prioriterar familjen och sätter en ära i att vara en god människa.

Samtalsterapeuten Simone Boman får ett uppdrag på företaget där Thomas arbetar och vinner snart hans förtroende. Allteftersom de kommer varandra närmare får hon svårt att hålla den professionella distansen, samtidigt som hon brottas med sina egna demoner. Snart finner hon sig indragen i något mycket större och mörkare än hon någonsin kunnat förutse.

Röster om Caroline Erikssons tidigare böcker

”Galet spännande ... förvirrande, omskakande och obehagligt trovärdig.”
– Året runt, om De försvunna

”Till den som behöver något riktigt gastkramande.” 
– Damernas Värld, om De försvunna

”Suggestiv ... bra intrig.” 
– Dagens Nyheter, om De försvunna

”Suggestiv thriller med många bottnar, där verkligheten hela tiden förskjuts.”
– Tara, om Hon som vakar

”Ett svart relationsdrama med mycket ångest och dysfunktionella beteenden där fantasi blandas med verklighet. Upplösningen är spännande och oväntad.”
– BTJ, om Hon som vakar

Om författaren 

Caroline Eriksson har en magisterexamen i socialpsykologi och jobbade i drygt tio år innan hon bestämde sig för att följa sin barndomsdröm och bli författare. Hennes första roman Djävulen hjälpte mig nominerades till Stora Ljudbokspriset 2014 och De försvunna, som utkom 2015, blev en omedelbar internationell succé och såldes till 27 länder. 

Caroline är född 1976 och bor i Stockholmsområdet med sin man och två barn. Kom i min famn är hennes femte roman och den första delen i en ny serie om samtalsterapeuten Simone Boman i genren Family Noir. Hon är även aktuell med Hissen – med Schulman och Eriksson, en ny podcast tillsammans med vännen och författaren Ninni Schulman.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
Natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060