Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar - en överraskande och fängslande fransk feelgood-brevroman.

Nyheter

”Kära föräldrar. Jag kan föreställa mig hur förvånade ni kommer att bli över mitt brev, Ja, det är jag som skriver, er fördömde son, den som ni inte hört något från på sju år. Men oroa er för all del inte, jag kommer inte med säcken full med gåvor, som man brukar säga. Tvärtom hoppas ja gatt detta brev kommer att förgifta er dag.”

För sju år sedan bröt Boris all kontakt med sin familj. Nu är han nyskild, på väg att förlora vårdnaden om sina barn och mår inte bra. Enligt hans psykiater skulle en ny kontakt med hans familj kunna hjälpa honom hitta en väg framåt. Men det måste ske genom handskrivna brev. Så startar en brevväxling där varje familjemedlem delar sin ilska, sin sorg, sina hemligheter och sin kärlek. Bit för bit omdefinieras relationerna och de upptäcker något nytt hos sig själva.

Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar av Gérard Salem är en rörande och ofta humoristisk läsning som fångar de komplicerade och starka band vi har till dem som vi kallar vår familj.

”Breven som utgör romanen är skrivna på vacker, bildad prosa, fyllda av referenser till konst och litteratur.” – Christine Karlsson BTJ-häftet nr 8, 2019.

”En överraskande och fängslande epistolär roman… Gérard Salem utforskar med humor och empati historien om en familj vars liv känns märkligt bekant”. – Parenthèses

”Ett helande botemedel för familjer i kris.” – La Liberté

”Påminner oss om de skriftliga ordens förlösande kraft.” – Télé Sta

Recensionsdatum 2019-04-08

OM FÖRFATTAREN

Gérard Salem (1946 – 2018) var en fransk psykiater, specialiserad på familjeterapi, bosatt i Schweiz. Han är även författare till flera verk inom psykiatri, terapi och familjerelationer. Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar är en internationell succé och har sålts till flera länder. 

OM HARPERCOLLINS NORDICHarperCollins Nordic är ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. Med 34 anställda på huvudkontoret i Stockholm och i våra nordiska grannländer publicerar HarperCollins Nordic över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska. Vi ger ut tryckta böcker, e-böcker och ljudböcker under våra imprints HarperCollins och Harlequin. Böckerna finns till försäljning i bokhandel, via bokklubbar, på massmarknad och på vår egen hemsida harpercollins.se

Bland de svenska författare som HarperCollins ger ut märks bland annat Emelie Schepp, Maria Borelius, Jöns Hellsing, Maria Sveland, Agneta Sjödin, Jessica Frej och Frida Boisen med flera.