Den rosa stadens hemligheter – en tidlös familjesaga om kärlek och maktkamp i 1960-talets Indien

Nyheter

9789150776058.jpg

Indiskfödda Alka Joshi är tillbaka med den andra myllrande och sinnliga delen i Jaipurtrilogin. Debutboken Hennakonstnären filmatiseras nu för Netflix.

Jaipur, 1969. Malik har precis avslutat sin utbildning i Shimla i norra Indien, där han också har mött sitt livs kärlek. När han erbjuds en praktikplats vid det kungliga palatset i Jaipur återvänder han ensam till sin hemstad.

Snart märker han att få saker har förändrats i den rosa staden. Makt och pengar rör sig fortfarande sömlöst i den rika överklassen. När en olycka inträffar på stadens nya biograf under öppningskvällen misstänker Malik att en större konspiration ligger bakom.

Tillsammans med sin tidigare arbetsgivare Lakshmi bestämmer han sig för att gå till botten med de hemligheter som Jaipurs välbeställda gör allt för att dölja. Samtidigt hamnar Lakshmi mitt i en härva av smuggling och våld i de ödsliga bergstrakterna – och riskerar sitt liv för att sanningen ska vinna.

”En spännande historia, berättad utifrån olika karaktärers perspektiv, som också ger en intressant inblick i en del av Indiens historia.” Eva Lundgren, BTJ-häftet

”Joshis sinnliga beskrivningar av mat, färger och Lakshmis konst gör boken till en ren njutning. Hennes läsare kommer att längta efter mer.” Publishers Weekly

”Höll mig fast från första kapitlet till sista sidan.” Reese Witherspoon

OM FÖRFATTAREN

Alka Joshi föddes i Jaipur i Indien och flyttade till USA med sin familj när hon var nio år. Hennes debutroman Hennakonstnären toppade listorna i USA och valdes ut av Reese Witherspoons bokklubb. Boken kom till under flertalet resor till hennes barndoms Indien och historien filmatiseras nu för Netflix med Freida Pinto från filmen Slumdog Millionaire i huvudrollen. Den rosa stadens hemligheter är den andra delen i Jaipurtrilogin.

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se

För övrig information eller intervjuförfrågningar: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se 

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst