Den osannolika berättelsen om världens första talande hund! Nu kommer boken ”Hur Stella lärde sig prata” ut på svenska.

Nyheter

9789150773712.jpg

Hur Stella lärde sig prata är en oförglömlig berättelse om hur kärleken mellan en hund och en logoped förändrade världen. Det är också en förvånansvärt enkel guide till hur du kan lära din egen hund att prata. Det är spännande läsning för alla som är intresserade av alternativ kommunikation, även för människor.

När Christina Hunger fick hem den korthåriga och storörade valpen vid namn Stella, ställde hon sig själv en enkel fråga: Om hundar kan förstå ord som människor säger till dem, borde de då inte kunna säga ord till oss?

Christina, som är logoped och jobbar med alternativ kommunikation för att lära barn med tal- och språkstörning att prata, hade ingen tanke på att starta en revolution inom djurkommunikation. Ändå är det precis vad hon – och Stella – har gjort. Tillsammans har de vunnit hundälskares hjärtan över hela världen och inspirerat forskare att styra sitt arbete i en ny riktning.

Med hjälp av tasstora knappar, programmerade med inlästa ord, har Stella lärt sig att uttrycka sina tankar, känslor och önskemål. Idag kan Stella säga mer än trettio ord, som hon även kombinerar till enkla meningar. Som: ”Säng vill gå ut”, innan hon tar en tupplur ute i solen; hon ber om en promenad genom att trycka på ”Hjälp gå ut” innan hon bekräftar med ett ”glad” när Christina gör i ordning kopplet och hon säger till och med ”älskar dig” innan hon lägger sig på rygg och väntar på att bli klappad.

OM CHRISTINA HUNGER  

Christina Hunger är legitimerad logoped och grundare av Hunger for Words, en rörelse som ägnar sig åt att skapa verktyg för att kommunicera. Hunger har specialiserat sig på alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) för att lära barn med tal- och språkstörningar att prata. Hon bor tillsammans med sin man, Jake, och naturligtvis sin hund, Stella i San Diego.

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se

För intervjuförfrågningar, kontakta PR & Marknadschef Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder