DEN OÄNDLIGA HJÄRNAN ute nu – ny bok av forskaren Jo Boaler som krossar myten om ”mattehjärnan” och visar vägen till hur hjärnan kan växa hela livet

Pressmeddelande

Många av oss har vuxit upp med en tydlig bild av vad vi är bra och dåliga på. I sin nya, banbrytande bok Den oändliga hjärnan krossar forskaren Jo Boaler myten om ”mattehjärnan” och att våra intellektuella förmågor är medfödda och omöjliga att förändra. Genom bokens 6 nycklar visar Jo Boaler vägen till mer effektiv inlärning och personlig utveckling.

Den oändliga hjärnan är en mycket bra populärvetenskaplig bok om hur vi genom hårt arbete och fiffiga pedagogiska metoder konstant kan utveckla nya förmågor och få vår hjärna att bokstavligen växa och förändras.” Betyg 4/5
- BTJ-häftet nr 22, 2019. Lektör Therese Nordholm.

I Den oändliga hjärnan förenar Jo Boaler, professor vid Stanford och TEDx-talare med fler än en halv miljon visningar, sin forskning inom pedagogik med de senaste rönen från hjärnforskningen. Boken utkommer den 7 november.

Mer om Den oändliga hjärnan

Lev, lär och utvecklas utan gränser.

Det har länge varit en förhärskande sanning att vi föds med vissa begränsade förmågor. Men intelligens och begåvning är inget vi föds med – inte något statiskt eller oföränderligt. Tvärtom kan hjärnan fortsätta att växa hela livet, bara man har rätt inställning till lärande och till sig själv.

Boaler ger dig 6 nycklar till hur du kan låsa upp din fulla potential:

- När du lär dig nya saker växer hjärnan – hela livet
- Misstag och utmaningar får hjärnan att växa
- Tänk rätt – och höj din potential
- Multidimensionellt lärande gör dig mer effektiv
- Flexibilitet – bättre än snabbhet
- Samarbete stärker hjärnan

Om författaren
Jo Boaler (född 1964) är en brittisk forskare och författare som är verksam som professor i pedagogik vid Stanford University i USA. Hon är ursprungligen lärare och brinner för att göra matematikundervisningen effektivare, roligare och mer tillgänglig. Boaler har skrivit en rad böcker, bland annat Elefanten i klassrummet som kom på svenska 2011. Hennes böcker har sålt i hundratusentals ex och hon är en efterfrågad föreläsare som bland annat fått fler än en halv miljon visningar på TEDx Talks.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
Natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060