”Den magiska bokhandeln” har tagit alla med storm. Nu kommer tredje delen i den kritikerrosade serien på svenska!

Nyheter

De första böckerna om Tilly och den magiska bokhandeln, av brittiska Anna James, har hyllats av läsare, bloggare och kritiker. Det är sagoskimrande, fantasieggande och mysigt om böckernas förtrollande värld för barn 9–12 år.  

OM BOKEN:

Det är något märkligt på gång i bokvandrarnas värld. En dag kommer en man in i Blads Bokhandel - bara för att plötsligt glömma vilken bok han letade efter. Tilly och hennes familj börjar genast ana oråd.

Samtidigt får familjen Underwood allt mer makt bland bokvandrarna, och de är fortfarande ute efter Tilly. För att ställa allt tillrätta lämnar Tilly tryggheten i bokhandeln och reser till USA för att tillsammans med sin vän Oskar finna de legendariska arkivarierna. Eller, det är i alla fall planen.

Snart står de öga mot öga med faror som de inte alls var beredda på, och det enda som kan hjälpa dem är deras mod och uppfinningsrikedom. Och några av deras käraste vänner från böckernas värld ...

Röster om Tilly och bokvandrarna:

”… en välskriven mellanåldersbok som lyckas bygga upp en spännande magisk värld på ett nyskapande sätt. Utformningen av texten och de tillhörande illustrationerna, av Paola Escobar, tillför extra läsglädje i denna bok som är som gjord för högläsning.” – Siska Humlesjö, BTJ-häftet nr 21, 2020.

”Det här är bland de mysigaste böcker jag har läst! (...) Jag kanske har vikt hundöron på varannan sida i den här boken, för det finns så mycket härligt och magiskt om det magiska med böcker som jag vill gå tillbaka till. (...) Funkar jättebra som högläsning för yngre barn, men funkar lika bra för äldre ungdomar och vuxna. Härlig bok att läsa tillsammans. Och läsa om och om igen!” – Paula Högström, bibliotekarie, i P4 Extra

”Förtjusande, ljuvlig läsning oavsett om du är 9 eller 49 år gammal.” – Belfast Telegraph

OM FÖRFATTAREN

Anna James är författare och journalist och bor i London. Hon har varit litterär redaktör på The Bookseller Magazine och brittiska Elle, och dessutom skrivit för tidningar som LA Times, Financial Times och The Independent. Hon debuterade som författare med serien om Tilly och har nominerats till en rad priser för sitt arbete.

För recensionsexemplar, mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

PR & Marknadschef sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder