Den lilla arga boken – nu kommer årets roligaste bok på svenska!

Pressmeddelande

Den lilla Arga boken är den perfekta presentboken och redan en internationell succé, såld till 30 länder. Det är en aktivitetsbok för vuxna som fokuserar på negativitet, irritation och illvilja – en vansinnigt rolig parodi på lyckotrenden! Årets roligaste bok släpps den 2 maj på svenska.

Är du trött på allt prat om positivitet, tacksamhet och lycka? Här är boken för dig. Den lilla arga boken av finska författaren Lotta Sonninen är en parodi på vår tids självhjälpstrend, en vansinnigt underhållande aktivitetsbok för vuxna, som istället fokuserar på negativitet, avundsjuka och olycka. Lista dina fiender, ventilera ilskan, gråt över spilld mjölk och skriv ner allt som är dåligt i ditt liv och vems fel det är ­– och se sedan till att hålla boken långt borta från din partner, dina barn och kollegor.

–  Befriande, vasst och dråplig! Är stolt över att vara förläggare till den här underbara, arga lilla boken och vill ge bort den till alla jag känner, säger Céline Hamilton, förläggare HarperCollins Nordic

–  Det här är helt briljant. Den får dig att glömma bort att kolla mejlen och istället börja skriva hatlistor, men det tar inte lång tid innan man börjar skratta åt sina egna elaka tankar och sin fånighet. Jag älskar den – det är självhjälp kamouflerad som anti-självhjälp, säger Erwin Koning på nederländska förlaget A.W. Bruna

Om författaren

Lotta Sonninen kommer från Finland och jobbar som förlagsredaktör och översättare. Hon fick idén till boken när hon arbetade med ännu en ny bok om positivitet. På sin fritid spelar hon i band och har även uppträtt som ståuppkomiker.  

Recensionsdag: 2019-05-02

För mer information kontakta
Natalie Pettersson, Pr- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.com
0768 671 060