"Den bästa mamman" utsågs till Bästa Bok och Bästa Thriller 2018 – släpps den 2 juli!

Pressmeddelande

Amerikanska författaren Aimee Molloys debutroman har blivit en stor internationell succé, utsetts till Bästa Bok och Bästa thriller 2018, samt hyllats av kritikerna: ”Jag fastnade direkt och stannade uppe hela natten för att läsa klart. Vad kallar man en sådan bok? Jo, just det: en bladvändare. Och det är något väldigt sällsynt och underbart” (New York Times Book Review). 

Den har kallats en elektrisk thriller – som både vasst och subtilt dissekerar moderskapet och dess orimliga förväntningar. Den bästa mamman tog hela USA med storm när den kom ut förra våren och har tilldelats flera utmärkelser:

Bästa bok 2018 – New York Library 
Bästa bok och bästa thriller 2018 – Kirkus 
”Must-read” – New York Post

Den bästa mamman släpps den 2 juli, och blir även film med skådespelaren Kerry Washington i huvudrollen. 

OM BOKEN

En utekväll. Några glas vin. Det skulle inte bli mer än så ...

De kallar sig själva för majmammorna , en grupp nyblivna mammor vars barn föddes samma månad. Två gånger i veckan ses de i Prospect Park i Brooklyn för att få lite välbehövlig tid tillsammans. När de bestämmer sig för att gå ut en kväll, till en trendig bar i kvarteret, är de bara ute efter en paus från sin småbarnsvardag. Singelmamman Winnie är tveksam till att lämna sin sexveckorsbebis Midas med barnvakten, men övertalas av de andra. Och just den här heta julikvällen försvinner han från sin spjälsäng. Ett desperat sökande inleds för att hitta honom och under dagarna som följer ställs allt på sin spets: hemligheter avslöjas, äktenskap sätts på prov och vänskap smulas sönder. Aimee Molloys internationella succé är en bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig.

SAGT OM DEN BÄSTA MAMMAN

”Knivskarp … med samma känsla som Kvinnan på tåget och Kvinnan i fönstret, men det är också ett målande porträtt av kulten kring föräldraskapet och särskilt den press som läggs på kvinnor – både inifrån och utifrån – att vara perfekta.”
Entertainment Weekly

”Ett uppfriskande och kaxigt tillskott på hyllan med psykologiska thriller.”
Washington Post

”Molloy är genialisk, hon vilseleder läsaren ... här utforskar hon skickligt de förväntningar, den osäkerhet och de dömande åsikter som mammor utsätts för. En thriller med högt tempo om en grupp starka, smarta och realistiskt skildrade kvinnor som står vid varandras sida när det behövs som mest. Hypnotiskt!”
Kirkus Reviews

”En roman om sexism kvinnor emellan, relaterat till moderskap ... varje karaktär har sina egna demoner, och grundläggande frågor väcks om hur en kvinna kan bryta mot omvärldens förutfattade meningar om hur hon borde vara.”
Los Angeles Review of Books

”En debutroman som är omöjlig att lägga ifrån sig ... för alla som älskar smart skriven spänning, med en opålitlig berättare, i stil med Gillian Flynns Gone Girl!”
Library Journal

”En lovande debut ... Molloys intrig kretsar kring kidnappningen av Midas, men det är karaktärerna, med all sin oro och säkerhet, som ger berättelsen liv och substans ... Hennes skickliga berättarteknik skruvar upp spänningen och belyser den ensamhet och den kamp som moderskapet innebär.”
Publishers Weekly

”En elektrisk thriller – både vasst och subtilt dissekerar den moderskapet och dess orimliga förväntningar.”
People, Book of the Week


OM FÖRFATTAREN

Aimee Molloy är en amerikansk författare och det här är hennes första roman. Hon har tidigare varit medförfattare till en rad fackböcker och dessutom skrivit den bästsäljande However Long the Night: Molly Melchings Journey to Help Millions of African Women and Girls Triumph.