Deckarförfattaren Emelie Schepp vinner Storytel Awards – Stora ljudbokspriset!

Nyheter

Idag presenterades vinnarna av Storytel Awards Stora ljudbokspriset. HarperCollins Nordic är stolta att meddela att Emelie Schepps Broder Jakob, inläst av Gunilla Leining, tar hem priset i kategorin Spänning.

På årets digitala upplaga av Storytel Awards – Stora ljudbokspriset överraskades vinnande författare och inläsare med blommor och statyetter ovetandes framför kamerorna hemmavid. Deckare är den genre som enligt Storytels data är populärast hos ljudbokslyssnarna och i år tar Emelie Schepp hem det prestigefyllda priset.

–  Jag är stolt, lycklig och otroligt rörd! Eftersom det i grunden är lyssnarna som röstar fram sina favoriter ser jag det som ett ”folkets pris” vilket är det finaste priset man som författare och inläsare kan få. Därför vill jag rikta ett enormt stort tack till alla lyssnare som nominerade mig och Gunilla Leining och självklart också till juryn som slutligen utsåg Broder Jakob till vinnare, säger Emelie Schepp. 

Emelie Schepp har släppt fem böcker om åklagaren Jana Berzelius i Norrköping. Den senaste, Broder Jakob, som är den utsågs till Årets Deckare av Adlibris 2019. Den 5 november kommer den sjätte boken i serien, Nio Liv.

RÖSTER OM EMELIE SCHEPPS BÖCKER

 ”Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut ...”
GÖTEBORGS-POSTEN 

”En av de bästa deckarna jag läst någonsin.”
ANNA JANSSON, bästsäljande författare

”Emelie Schepps femte bok om Jana Berzelius är en tät och välskriven deckare”.
AFTONBLADET SÖNDAG

”Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen.”
NERIKES ALLEHANDA

”Så välgjort och drivet berättat att Schepps stora läsarskara kommer att sluka ”Broder Jakob” med nöje.”
BORÅS TIDNING

OM FÖRFATTAREN

Emelie Schepp har tidigare släppt fem böcker i serien om åklagare Jana Berzelius. Böckerna har tillsammans sålt i två miljoner exemplar, samt blivit bästsäljare i flera länder. Emelie Schepp har utsetts till årets deckarförfattare (Crimetime Specsavers Award) tre år i rad. Hon bor i Motala tillsammans med sin familj.

OM STORYTEL AWARDS – STORA LJUDBOKSPRISET

Priset hyllar 2019 års bästa ljudbokupplevelser och vinnarna har både röstats fram av allmänheten och av jurygrupper. Vinnarna av årets Storytel Awards - Stora ljudbokspriset utsågs i fem kategorier: roman, spänning, fakta, barn och ungdom. I år blev det röstningsrekord med över 30 000 ljudbokslyssnare som röstat på sina favoritböcker inför galan som egentligen skulle ha ägt rum på Berns den 2 april men ställdes in på grund av corona-pandemin. Årets vinnare klev istället ovetandes rakt ut på en scen för att tilldelas det prestigefyllda priset framför kamerorna. Mer info finns på: https://awards.storytel.com/se/sv/

För mer information och intervjuförfrågningar:
Natalie Pettersson, Pr- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
076 867 10 60

 

 

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst