Deckarförfattaren Emelie Schepp skriver kontrakt med HarperCollins Nordic

Pressmeddelande

HarperCollins Nordic är mycket stolta och glada att meddela att succéförfattaren Emelie Schepp valt att ge ut sina tre nästkommande böcker hos oss.

Emelie Schepp började sin karriär som egenutgivare med boken Märkta för livet 2013, och har sedan dess sålt över 700 000 exemplar av sina tre första böcker om karaktären Jana Berzelius. Sommaren 2016 vann Emelie Schepp det prestigefulla ”Läsarnas pris” på Crimetime Gotlands Deckarfestival. Rättigheterna till Emelie Schepps böcker är än så länge sålda till 29 länder.

Joakim Hansson, VD, Nordin Agency:

”Emelie Schepp är i sitt författarskap ett unikt fenomen och sättet som HarperCollins arbetar passar Emelie bra med sin globala strategi. Det här är början på något väldigt stort."

Anna Svedbom, Förlagschef, HarperCollins Nordic:

”Vi har länge letat efter en redan etablerad svensk deckarförfattare som fortfarande har stor kommersiell potential och som passar HarperCollins företagskultur. Vi ser fram emot att bygga Emelie Schepp till ett av de största författarskapen i Sverige. Detta kommer att bli ett fantastiskt roligt samarbete!”

Emelie Schepp, författare:

"Då HarperCollins internationellt köpte rättigheterna till serien om Jana Berzelius var det naturligt att jag nu tog steget fullt ut och blev en renodlad HarperCollins författare, även på hemmaplan."