Debuten som ska bli Netflix original med Reese Witherspoon i huvudrollen – nu kommer romanen Kaktus av Sarah Haywood på svenska

Nyheter

sarah-haywood-kaktus.jpg

Kritikerrosade Kaktus är en skarpsinnig, underfundig och charmig roman om att växa som människa – för alla läsare som älskar Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, Projekt Rosie och böcker av Marian Keyes.

OM BOKEN:

Fyrtiofemåriga Susan Green har full koll på läget och en tydlig bild av hur hon vill att livet ska vara. Hon har en lägenhet som är perfekt att bo själv i och ett jobb som passar hennes logiska tänkande – här finns ingen plats för smetiga och kletiga känslor. Men när Susans mamma oväntat går bort, samtidigt som hon upptäcker att hon själv ska bli mamma, blir hennes största rädslor plötsligt verklighet. Hon håller på att förlora kontrollen.

Och så är det Rob, den något suspekte men välmenande vännen till Susans hopplöse bror. När förlossningen närmar sig och världen trasas sönder alltmer är det hos honom som Susan oväntat finner stöd. Kanske finns den sanna kärleken och förmågan att älska sig själv trots allt inom räckhåll – bara hon vågar släppa taget.

… ” en skarp och underhållande debut som höjer sig över mängden.” Hanna Gunnarsson, BTJ häftet 2021

”Jag skrattade högt åt Susans taggiga personlighet.” Reese Witherspoon

”Skarpsinnig, rolig och rörande roman om en kvinna som lär sig att släppa taget.” Daily Mail

”Gripande, underfundig och mycket, mycket läsvärd.” Sunday Mirror

”Alla som gillade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt kommer att älska Kaktus!” Red Magazine

OM FÖRFATTAREN

Sarah Haywood har läst juridik och arbetat bland annat som advokat och rådgivare i juridiska frågor. Hon bor i Storbritannien med sin man och två söner. Kaktus är hennes första roman.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

PR & Marketing manager: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se

Relaterade bilder