Dansar i mörkret av Heléne Holmström - första boken ut på HarperLove, det nya imprintet hos HarperCollins

Nyheter

9789150778328.jpg

Heléne Holmström skriver smart och nutida romance av högsta kvalitet och i Dansar i mörkret får läsaren kliva in bakom kulisserna på den fiktiva kanalen TV24 och lära känna de som har kopplingar dit, deras drömmar, ambitioner och relationer. Boken är en härlig mix av smart, nutida romance och historisk roman.

OM BOKEN

En gång i tiden var Bente Hammar en omtyckt tv-sommelier men som efter en rad motgångar tvingats lämna den världen. Nu arbetar hon som servitris på en vinbar i Stockholm. En dag blir hon kontaktad av en vän i Paris som hittat en gammal vinflaska. Den har en svensk inskription och väninnan vill därför ha Bentes hjälp med översättning. Bente inser efter lite efterforskning att flaskan verkar ha en spännande historia som leder tillbaka till en svensk mans insatser under andra världskriget.

Hon får genast en programidé! Berättelsen om det franska Bordeauxvinet skulle kunna bli hennes chans till upprättelse. Didrik Holgersson är en erkänd historiker och folkkär tv-profil som när han blir lämnad av sin fru får anledning att ifrågasätta sitt liv. Därför kommer erbjudandet om att medverka i ett program om historia och vin i ett perfekt läge.

Bente och Didrik beger sig till Frankrike och börjar nysta i en historia om krigets grymheter, förbjuden kärlek och en liten fransk by. De lär också känna sig själva och får skäl att omvärdera sina drömmar och mål.

OM FÖRFATTAREN

Heléne Holmström debuterade med Falla fritt 2019 och i november 2021 släpptes Eld, snö och stjärnor, första delen i den fristående TV24-serien.  Dansar i mörkret är andra fristående delen. Heléne Holmström har, förutom skrivande, ett stort intresse för mat och vin, och varvar just nu författarskapet med att läsa till sommelier.  

OM HARPERLOVE

HarperLove är ett romanceimprint inom HarperCollins Nordic som ger ut modern, het och smart romance. Vi erbjuder våra läsare helt nya författarskap, perspektiv och miljöer och visar att romance är en bred genre som har något för alla. Här hittar ni romance i absolut världsklass. Bästsäljande utländska författare, nya heta svenska författare och Netflixsuccéer i bokform. Kärlek i stadsmiljö och på landsbygden, i nutid och i dåtid. Det blir romantik, kärlek, relationer, svek, otrohet och såklart en hel del lyckliga slut.

För mer information kontakta:

Förläggare: Amanda Bertolo Alderin amanda.bertolo.alderin@harpercollins.se

PR & Marknadschef: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder