"Damen som köpte en buss och bara drog" - En varm, humoristisk berättelse om att det aldrig är för sent att uppleva sitt livs äventyr.

Nyheter

En roadtrip för läsare av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Kaffe med rån. Damen som köpte en buss och bara drog är Judy Leighs prisade debutroman.

OM BOKEN:

Livet börjar vid 75! Evelyn ”Evie” Gallagher ångrar den hastiga flytten till äldreboendet i Dublin. Hon är visserligen sjuttiofem och nybliven änka, men långt ifrån död. Så en morgon, medan hela hemmet sover, kliver Evelyn ut genom porten för att aldrig återvända. Hon ger sig av på en roadtrip som kommer att ta henne via Liverpool till Bretagne, där hon köper en campingbuss och påbörjar sitt livs äventyr. Men det är inte alla som tycker att stora äventyr är passande för en dam i Evelyns ålder, allra minst hennes son Brendan och hans fru Maura. Tillsammans ger de sig av för att leta efter Evelyn. Och när de till slut hittar henne få de en chock. För medan Brendan och Maura verkar ha gett upp hoppet om kärleken har Evelyn definitivt inte det. Livet har bara börjat.

”Den brittiska författaren Judy Leighs debutroman Damen som köpte en buss och bara drog är en fartfylld, rolig men också allvarsam roman om relationer, ålderdom och livskvalité.” -Elisabeth Brännström, BTJ häfte nr 11

OM FÖRFATTAREN

Judy Leigh lämnade ett långt yrkesliv som teaterlärare för att ta en universitetsexamen i kreativt skrivande 2015. Hon har sedan dess blivit publicerad i en rad brittiska tidskrifter. Damen som köpte en buss och bara drog är hennes prisade debutroman.

Recensionsdatum: 17 maj 2018

För recensionsexemplar, mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.seTelefon: 0705690227