Cirkusflickan är inspirerad av verkliga händelser och är en gripande berättelse om vänskap, kärlek och mod – mitt under brinnande krig.

Nyheter

” …en bladvändare som är både spännande och hemsk.” – Charlotte Lilja, BTJ-häftet nr 15, 2018.

OM BOKEN:

Året är 1944 och andra världskriget rasar i Tyskland. Den sextonåriga Noa försörjer sig som städerska på en tågstation efter att ha blivit utslängd hemifrån. Då hon en kväll följer ett märkligt ljud upptäcker hon till sin fasa en godsvagn fylld med övergivna judiska barn. Innan hon hinner tänka fattar hon tag i ett spädbarn och flyr hals över huvud ut i vinternatten. Noa och barnet, som får namnet Theo, räddas och tas om hand av ett kringresande cirkussällskap, och för att smälta in tränas hon till trapetsartist. Hennes lärare är den några år äldre Astrid, en kvinna med ett hemlighetsfullt förflutet som starkt ogillar Noas uppdykande. Men kriget kommer närmare och deras skyddade tillvaro på cirkusen hotas alltmer. Theos liv är i fara och snart inser Noa och Astrid att deras enda chans att överleva är att släppa taget om sina hemligheter och våga lita på varandra.

OM FÖRFATTAREN

Pam Jenoff är författare och advokat, bosatt i Philadephia. Cirkusflickan är hennes sjätte roman och den klättrade direkt upp på New York Times bästsäljarlista. Jenoff har arbetat på Pentagon och tjänstgjort som diplomat i Polen. Det var där hennes stora intresse för judisk historia väcktes.

För recensionsexemplar, mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

press@harpercollins.se