Carina Nunstedt blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic

Pressmeddelande

HarperCollins Nordic kan idag meddela att Carina Nunstedt tillträder som ny förlagschef efter Anna Svedbom som slutade sin tjänst i april för nya utmaningar.

Carina kommer att vara en viktig del i det fortsatta byggandet av HarperCollins Nordic både vad gäller den redaktionella utvecklingen och positioneringen av förlagshuset.

Carina Nunstedt, 47, har en lång bakgrund som chefredaktör, entreprenör, koncept- och affärsutvecklare inom både magasins- och bokbranschen. De senaste sex åren har hon jobbat med olika uppdrag för Bonnierförlagen, även som författare, och kommer närmast från en tjänst som förläggare för Yourlife Books, ett personligt imprint inom bokförlaget Forum. Hon är även festivalchef för deckarfestivalen Crimetime Gotland och eventserien Books & Dreams.

Anette Ekström, VD, HarperCollins Nordic:

”Jag är stolt och glad att få välkomna Carina som förlagschef. Förlaget har genomgått en period av transformering och vi står nu redo att ta nästa steg i vår expansion. Jag är övertygad om att Carina, med sin gedigna erfarenhet och spännande bakgrund, kommer att utveckla och förädla HarperCollins Nordics utgivning och varumärke på allra bästa sätt.”

Carina Nunstedt:

Att som förlagschef få vara med och bygga världens största internationella bokförlag, Harper Collins, i Norden känns som en fantastiskt spännande utmaning. Det kunde jag inte tacka nej till. Jag kommer in i ett företag som har en väldigt offensiv riktning, vilket passar mig som älskar att jobba med utveckling.

Att även få ta steget att arbeta mer internationellt och tillsammans med en stor redaktion ansvara för en bred utgivning av både översatt och nyskriven skön- och facklitteratur känns också enormt roligt.”

Carina Nunstedt tillträder sin tjänst som förlagschef i september 2017.