Brittiske deckargiganten Peter James är tillbaka med ett nytt fängslande kriminaldrama!

Nyheter

Peter James är en av Englands mest hyllade deckarförfattare med över 20 miljoner sålda böcker. I nya boken Han dör om du inte ställs polisen Roy Grace inför sitt tuffaste fall någonsin. Böckerna blir snart tv-serie med John Simm i rollen som Roy Grace.

Kipp Brown, framgångsrik affärsman och notoriskt spelberoende, har aldrig drabbats av så många bakslag på en gång. Dubbellivet han lever börjar knaka i fogarna. För att skingra tankarna tar han med sig sin tonårsson på en fotbollsmatch, men det är i vimlet på stadion som den verkliga mardrömmen börjar. Några minuter in i matchen försvinner sonen spårlöst, och snart får Kipp ett meddelande som gör honom iskall av skräck: Vi har din son, om du vill se honom vid liv måste du göra som vi säger.

Kriminalintendent Roy Grace får utredningen på sitt bord. Till en början verkar det som en vanlig kidnappning, men det dröjer inte länge förrän spåren leder till Brightons undre värld, där inga regler gäller och inget är som det verkar…

”En av de största brittiska deckarförfattarna.” -Lee Child

Sagt om böckerna om Roy Grace:

”James blir bara bättre och bättre och förtjänar framgångarna han har rönt med denna förstklassiga serie.” -Independent on Sunday

”Sträckläsning … Peter James är suverän som vanligt.” -Expressen

”En riktig bladvändare.” -Östra Småland

OM FÖRFATTAREN

Peter James är brittisk författare och filmproducent med bas i London och Brighton. Han har röstats fram som den bästa deckarförfattaren genom alla tider av bokhandelskedjan WH Smith och belönades 2016 med en Diamond Dagger av Crime Writers Association. Med femton förstaplaceringar på Sunday Times bestsellerlista har han till dags dato sålt över 20 miljoner böcker och är översatt till 37 språk. Han är allra mest känd för sin serie böcker om kriminalintendent Roy Grace. Serien är under produktion för teve av ITV.

För mer information kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall, PR & Marketing manager

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227