Brittiska feelgoodförfattaren Adele Parks släpper sin första spänningsroman!

Nyheter

Den perfekta vännen är en nervkittlande berättelse om gammal vänskap, avund och hämnd och är skriven av brittiska bästsäljande författaren Adele Parks. Boken gick direkt in på Sunday Times bestsellerlista när den släpptes i september.

– Jag tyckte om att skriva om ilska, förvirring, skuld och skam; alla tacksamma ämnen! Denna mörkare och psykologiskt spännande roman var verkligen givande att jobba med. Jag är så glad att Den perfekta vännen nu kommer ut i Sverige. Jag har både arbetat och semestrat i Sverige tidigare så om svenska läsare tycker om min roman, tar jag det som en stor komplimang, säger Adele Parks.

OM BOKEN

Mel och Abi var oskiljaktiga under universitetsåren. De delade allt, tills Mel blev gravid och tvingades hoppa av studierna. Sjutton år senare har deras liv tagit helt olika vändningar. Mel är lyckligt gift och bor med sin man och tre barn i en villaförort i England. Abi befinner sig däremot ständigt i strålkastarljuset, som TV-programledare i Los Angeles.

När Mel plötsligt får ett mejl från sin gamla vän väcks minnen till liv. Abi är i knipa och en fristad hos Mel och hennes familj är precis vad hon behöver för att komma på fötter igen. Förväntansfull bjuder Mel hem henne och de hittar snabbt tillbaka till varandra. Men snart blir Mel varse att det är något som inte riktigt stämmer. Vad är det Abi döljer, vad är den egentliga anledningen till att hon sökt sig till just Mels hem?

”Wow! Vilken läsning. Intensiv, smart och mästerlig!” – Lisa Jewell

”En elegant skriven berättelse om hämnd och vedergällning, full av oväntade vändningar.” – The Daily Mail

”Intrigen slingrar sig fram och tillbaka ... som läsare vill man inget annat än att få veta hur det ska sluta.” – Woman

OM FÖRFATTAREN

Adele Parks är en av Storbritanniens mest populära feelgoodförfattare. Hennes romaner har sålt i över tre miljoner exemplar och har översatts till 26 språk. Parks medverkar regelbundet i magasin och tidskrifter och sitter i juryn för The British Book Awards. Efter år i Italien, Botswana och London bor hon numera i Surrey med sin man och tonårsdotter. Den perfekta vännen är hennes första spänningsroman.

Recensionsdatum: 2018-11-06

För mer information och intervjuförfrågningar:Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

0705690227

OM HARPERCOLLINS NORDIC

HarperCollins Nordic är ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. Med 34 anställda på huvudkontoret i Stockholm och i våra nordiska grannländer publicerar HarperCollins Nordic över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska. Vi ger ut tryckta böcker, e-böcker och ljudböcker under våra imprints HarperCollins och Harlequin. Böckerna finns till försäljning i bokhandel, via bokklubbar, på massmarknad och på vår egen hemsida harpercollins.se

Bland de svenska författare som HarperCollins ger ut märks Emelie Schepp, Maria Borelius, Agneta Sjödin, Jöns Hellsing, Jessica Frej och Frida Boisen med flera.