Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic

Nyheter

 

Foto: Caroline Andersson

HarperCollins välkomnar Anna-Lena Hernvall som tillträder tjänsten som förlagschef i januari 2021.

Anna-Lena kommer att vara en viktig och betydande del i det fortsatta byggandet av HarperCollins Nordic både vad gäller den redaktionella utvecklingen och den fortsatta positioneringen av förlagshuset.

- När vi nu står redo att ta nästa steg i vår expansion är jag både glad och stolt över att få välkomna Anna-Lena som förlagschef. Det ska bli oerhört roligt och spännande att driva förlagets utveckling tillsammans och jag är övertygad om att Anna-Lena med sin kompetens, erfarenhet och klokhet kommer att lyfta förlaget till nya höjder. Det är med stor förväntan jag ser fram emot 2021 och åren efter det, säger Anette Ekström, VD.

- Det är en spännande tid att få komma in på förlaget, säger Anna-Lena Hernvall. Utvecklingsresan är i full gång och HarperCollins Nordic har en unik möjlighet att flytta fram sina positioner på den snabbt föränderliga bokmarknaden. Jag ser fram emot att få leda det arbetet. För mig personligen blir det extra roligt att få lära känna de nordiska marknaderna betydligt djupare, liksom att få ingå i och ta del av kunskap och erfarenheter från HarperCollins internationella nätverk.

Anna-Lena har gedigen erfarenhet av publicistiska frågor som förlagschef, operativ chef, chefredaktör, ansvarig utgivare och reporter. De senaste åren har hon arbetat inom Bonnierförlagen, och kommer närmast från tjänsten som förlagschef på Ester Bonnier. 

Hon tillträder sin tjänst som förlagschef den 11 januari 2021.

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst