Amanda Bértolo Alderin blir ny förläggare på HarperCollins Nordic

Nyheter

HarperCollins välkomnar Amanda Bértolo Alderin som tillträder tjänsten som förläggare i augusti 2021.

Amanda kommer att vara en viktig och betydande del av HarperCollins Nordics redaktionella team. I sin roll som förläggare kommer hon jobba med såväl utländsk som svensk skönlitteratur, och både med att hitta och signera nya författare, liksom utveckla och stärka befintliga författarskap på förlaget.

- Jag är så glad över att få välkomna Amanda in i vårt team, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef på HarperCollins Nordic. Amanda har en gedigen bakgrund inom kommersiell skönlitteratur och med sin senaste erfarenhet från Lovereads kan hon dessutom bidra till båda våra varumärken. Hennes energi, driv och framåtanda är precis det vi behöver för att ta ett stort kliv framåt.

- HarperCollins Nordic är i en enormt spännande och kreativ uppväxlings-och utvecklingsfas som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till att vara en del av. Att arbeta inom en så tongivande internationell förlagskoncern känns också roligt och helt perfekt för mig som kommer från den delen av branschen. Jag ser fram emot nya spännande möjligheter att utvecklas och testa nytt med ett starkt och smart team, säger Amanda Bértolo Alderin

Amanda har gedigen erfarenhet från förlagsbranschen, både som agent och förläggare. Hon kommer närmast från en roll som ansvarig förläggare för den utländska utgivningen på Forum, liksom för romance imprintet Lovereads. Hon tillträder sin tjänst i augusti 2021.

OM HARPERCOLLINS NORDIC HarperCollins Nordic är det internationella förlaget i Norden – ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. HarperCollins Nordic publicerar över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska – under två olika imprints, HarperCollins och Harlequin. Bland de författare som HarperCollins ger ut märks utländska prisbelönta författare som Karin Slaughter, Don Winslow, Yrsa Sigurdardóttir och Joyce Carol Oates och svenska bästsäljande författare som Emelie Schepp, Maria Borelius, Simon Häggström, Mariette Lindstein, Eli Åhman Owetz, Caroline Eriksson, Jessica Frej, Kristin Kaspersen med flera.

För mer information, kontakta PR & Marketing manager: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Telefon: 0705-690227

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst