Ägg är livet! Nu kommer den ultimata boken om ägg på svenska.
Norske kocken, matredaktören och programledaren Christopher Sjuve släpper boken Allt blir bättre med ägg på svenska. 2015 utkom han med storsäljaren Allt blir bättre med bacon.
Ägg är en av de mest mångfacetterade och aktuella råvaror vi har, och tillagningssätten går att variera i all oändlighet. Svenskar äter i genomsnitt över 14 kilo ägg om året, vilket motsvarar ungefär 200 ägg per person eller ett halvt ägg om dagen. Här berättar Christopher Sjuve passionerat och insiktsfullt om allt du behöver veta om ägg. Fakta varvat med uppfinningsrika och välsmakande recept – självklart med ägg som huvudingrediens. Nytt i den svenska utgåvan är kapitlet om ägg i Sverige skrivet av matskribenten Tony Wallin.
Ur innehållet:
- 86 recept med ägg
- Äggets historia – från Romarriket till idag
- Vad kom först, hönan eller ägget?
- Ägget i vetenskapen
Release 2019-03-21
OM FÖRFATTAREN
Christopher Sjuve är kock, matredaktör och programledare i tv. Ha har ett intensivt och kärleksfullt förhållande till mat i allmänhet och till ägg i synnerhet. Han har tidigare utkommit med bästsäljaren Allt blir bättre med bacon (2015).